Vakantie beveiligingstip

Inbrekers maken geen onderscheid bij het uitkiezen van een woning. Het is eerder de gelegenheid die doorslaggevend voor de dief is. Na een inbraak in uw woning of in uw buurt is de kans op herhaling bovendien groot. De dief kent immers al de routes en trucs om binnen te komen. Daarnaast weten ze dat kostbare apparatuur vaak direct wordt vervangen door nieuwe exemplaren. Bij de meeste inbraken breken dieven hier echter doorheen. Alleen een alarmsysteem weert in de meeste gevallen dieven af.

Uw inboedel beveiligen tijdens vakantie:

Ramen en deuren

Controleer voordat u weg gaat nog eenmaal goed alle ramen en deuren. Vergeet niet het wc raampje te sluiten en de garage- en schuurdeur te controleren.

Sleutels en sloten

Laat geen sleutels aan de binnenzijden van de sloten zitten.

Hang- en sluitwerk

Controleer op tijd al het hang- en sluitwerk op defecten en laat het indien nodig op tijd repareren.

Binnendeuren en kostbaar meubilair

Het is niet nodig om binnendeuren en kostbaar meubilair af te sluiten. Mocht er ingebroken worden, dan zal alles wat binnenin uw woning is afgesloten alleen maar extra schade opleveren.

Kluis

Laat geen geld, sieraden en waardevolle papieren onbeheerd achter in uw woning, maar berg ze op in een kluis (bijvoorbeeld bij de bank of bij een familielid) of neem het eventueel mee.

Vermijd de volgende situaties

  • Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat mensen kunnen zien dat u weg bent. Hang bijvoorbeeld geen briefjes op en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen.
  • Probeer iemand te regelen (bijvoorbeeld een buurvrouw of familielid) die zo nu en dan de zonneschermen laat zakken en de planten water geeft. Vraag meteen of deze persoon ook de brievenbus regelmatig wil legen en zorg ervoor dat de post wordt neergelegd op een van buitenaf niet zichtbare plek. Zo geeft u de indruk dat er wel iemand aanwezig is in huis.
  • Leg geen sleutels voor deze persoon onder de deurmat, bloempot of container maar geef deze persoon zelf een sleutel van uw woning mee.
  • Laat geen ladders, vuilcontainers en andere dingen buiten staan waar eventueel op geklommen zou kunnen worden.

Ziet u zelf iets verdachts, bijvoorbeeld bij uw buren die op vakantie zijn? Schroom dan vooral niet om de politie te bellen, zij kunnen een kijkje voor u nemen.

U wilt meer weten over beveiling

Wilt u meer tips of zoekt u een beveiligingsbedrijf met verstand van zaken? Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Contactformulier:

Bericht:

Uw naam:

Uw telefoonnummer:

Uw e-mailadres:

Wij versturen geen ongevraagde e-mails.

Contactgegevens

Quatro Systems
Zuidbaan 570
2841 MD  Moordrecht

t  0182 39 03 33
f  0182 39 03 39

info@quatrosystems.nl
i   www.quatrosystems.nl